Γιατί το κρασί σας πρέπει να είναι σε μια ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος όταν το δοκιμάζετε;

Είναι σπάνιο το κρασί πρέπει να σερβίρεται σε ιδανική θερμοκρασία, είτε είναι κόκκινο, λευκό, είτε ροζέ. Στην πραγματικότητα, η ποιότητα όλων των κρασιών μειώνεται σε θερμοκρασία άνω των 20 ° C ή εάν είναι πολύ κρύα.

Πράγματι, η θερμοκρασία αποτελεί βασικό στοιχείο όταν σερβίρουμε και δοκιμάζουμε κρασιά. Μερικοί βαθμοί Κελσίου πιο ψηλά ή πιο χαμηλά αποτρέπουν το κρασί από την πλήρη έκφραση του! Ένα κρασί που είναι πολύ κρύο δεν αποκαλύπτει τα αρώματά του, εάν είναι πολύ ζεστό, φαίνεται σαν να έχει πολλούς βαθμούς αλκοόλ. Στο στόμα σας, ένα κρασί που σερβίρεται σε λανθασμένη θερμοκρασία δεν θα αποκαλύψει ολόκληρη την παλέτα των γεύσεών του.

Εν συντομία παρακάτω θα βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις θερμοκρασίες γευσιγνωσίας:
12/14 ° C: οίνοι επιδόρπιοι γλυκοί (τύπου Sauternes, κρασιά από ώριμα σταφύλια Αλσατίας, λιαστά κρασιά κ.λπ.), κίτρινα κρασιά (όπως Château-Chalon, Marsala κτλ.)
14/16 ° C: ελαφρά κόκκινα κρασιά (Gamay de Loire, Beaujolais nouveau, νέα Pinots Noires κτλ.), μέτριας ή μηδενικής ζύμωσης (muted wines) κρασιά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (Porto, Banyuls, Maury, Rivesaltes, Baumes-de-Venise, κτλ)
16/18 ° C: όλα τα άλλα κόκκινα κρασιά.

Αλλά δεν είναι εύκολο να σερβίρετε ένα κρασί σε ιδανική θερμοκρασία!
Δεν είμαστε όλοι σε θέση να κρατήσουμε κρασιά που θέλουμε να πιούμε σε ένα κελάρι κρασιού αφιερωμένο σε κρασιά που θα σερβιριστούν (πράγμα που θα εξασφάλιζε την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος).
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η EuroCave δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν στον τομέα αυτό το Wine Bar
 
Με τα δύο ανεξάρτητα διαμερίσματά του, το Wine Βαρ διατηρεί φιάλες κόκκινου, λευκού ή / και ροζέ κρασιού σε ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος.
Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα θερμόμετρο στη φιάλη ή να βάλετε το λευκό κρασί σας στο ψυγείο. Το Win Bar διατηρεί το κρασί σε μια ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος!
Επιπλέον, για να εξασφαλιστεί η ιδανική αποθήκευση των ανοιγμένων μπουκαλιών σας, το Wine Bar είναι εφοδιασμένο με σύστημα σφράγισης κενού, το οποίο επιτρέπει στα προστατευμένα μπουκάλια να προστατεύονται από κάθε κίνδυνο οξείδωσης για έως δέκα ημέρες αφότου έχουν ανοιχθεί (εξαρτάται από το κρασί και τη σοδειά).
 
Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κρασί σας, το Wine Bar σας επιτρέπει τώρα να απολαύσετε πλήρως τα μπουκάλια κρασιού σας.

Blog-imgIllustration-Edit-MiseTempWA.jpg
Previous
Previous

Freddy Blast Chiller - Το βίντεο που εξηγεί τις λειτουργίες του και που μας χρησιμεύει