Τι πρέπει να προσέξετε όταν ετοιμάζετε Σούσι ή γενικά ωμό ψάρι

Το σούσι και γενικά το ωμό ψάρι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις μέρες μας, τι πρέπει όμως να προσέξουμε κατά τη παρασκευή του;

Photo by Youjeen Cho on Unsplash

Photo by Youjeen Cho on Unsplash

Προειδοποίηση προς τους λάτρεις του σούσι απευθύνουν Βρετανοί γιατροί που επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατανάλωση ωμού ψαριού, λόγω της λοίμωξης που ονομάζεται ανισακίαση. Το παράσιτο που προκαλεί τη λοίμωξη σκοτώνεται μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το ψάρι πρέπει να παραμείνει για μέρες σε αυτές. Όχι όμως αν έχετε blast chiller και τον Freddy


Με τον Freddy πετυχαίνετε τόσο την αποστείρωση του ψαριού όσο και τη σωστή απόψυξή του.

Στο πρόγραμμα shock freeze κατεβάζετε τη θερμοκρασία του ψαριού στου -18οC σε 1,5 ώρα. Μετά το κρατάτε στην κατάψυξή σας για 24 ώρες ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αποστείρωσης. Χάρις το θερμόμετρο πυρήνα του Freddy μπορεί να είστε σίγουροι ότι η θερμοκρασία του ψαριού σας έχει φτάσει εκεί που πρέπει πριν μπει στην κατάψυξή σας. Φυσικά απολαμβάνετε και την ανώτερη ποιότητα παγώματος που προσφέρει το blast chiller

Κατόπιν χρησιμοποιείτε τον πρόγραμμα απόψυξης του Freddy που πραγματικά μας δίνει ξεχωριστό αποτέλεσμα σε σχέση με τον πατροπαράδοτο τρόπο ξεπαγώματος. Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω. Πόσο πιο ζωντανά είναι τα χρώματα, και όχι μόνο, στον σολωμό που έχει ξεπαγώσει στον Freddy

salmon.jpg

Αρκετά με τις συμβουλές

Δείτε πως μπορείτε να προετοιμάσετε ένα ταρτάρ με φρέσκο σολομό στο σπίτι σας.

Previous
Previous

Ο Freddy και τα λαχανικά - μαθήματα blast chiller

Next
Next

5 βήματα κλειδιά στην γευσιγνωσία κρασιού